lördag 26 januari 2013

Söndagsstek



Anettes Rödvinsmarinerade Älgkött
 
1,5 kg älgstek
2dl grädde

Ingredienser till lag;

33cl rött vin 
1dl outspädd svartvinbärssaft
1,5 dl kinesisk Soya
2st köttbuljong tärningar
2 vitlöksklyftor
1tsk timjan
2tsk krossade svartpepparkorn

Blanda alla ingredienser till lagen och koka upp, lägg därefter i älgköttet för att sedan låta det småkoka i 45 minuter, vänd sedan köttet och låt det sjuda ytterligare en timme.

Steken ska vila i skyn ett dygn, sila sedan av skyn och tillsätt grädden, red av med mjöl för att få en bra sås.

Rekommenderas, prova!

Har ni bra recept får ni gärna maila dom till vita.jaktsallskap@gmail.com

3 kommentarer:

  1. Kan man infoga jaktbilder på denna hemsida ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!

      Vi jobbar på att få till ett bildgalleri...

      Har du några jaktbilder från året som gått får du gärna maila dom tillsammans med en text.

      //Mvh Fredrik Nilsson

      Radera
  2. På denna sida finns många recept på hur man tillagar älgkött. www.hittarecept.se/s/älgkött.html/Ragnar Johansson

    SvaraRadera

Använd sunt förnuft och håll god ton när ni kommenterar. Anonyma kommentarer leder sällan till någon konstruktivt, en åsikt med ett namn är för alltid mer värt.