Anettes Rödvinsmarinerade
Älgkött
1,5 kg
älgstek
2dl grädde
Ingredienser
till lag;
33cl rött
vin
1dl outspädd
svartvinbärssaft
1,5 dl
kinesisk Soya
2st
köttbuljong tärningar
2
vitlöksklyftor
1tsk timjan
2tsk
krossade svartpepparkorn
Blanda alla
ingredienser till lagen och koka upp, lägg därefter i älgköttet för att sedan låta
det småkoka i 45 minuter, vänd sedan köttet och låt det sjuda ytterligare en
timme.
Steken ska
vila i skyn ett dygn, sila sedan av skyn och tillsätt grädden, red av med mjöl
för att få en bra sås.
Rekommenderas,
prova!
Har ni bra recept får ni gärna maila dom till vita.jaktsallskap@gmail.com
Kan man infoga jaktbilder på denna hemsida ?
SvaraRaderaHej!
RaderaVi jobbar på att få till ett bildgalleri...
Har du några jaktbilder från året som gått får du gärna maila dom tillsammans med en text.
//Mvh Fredrik Nilsson
På denna sida finns många recept på hur man tillagar älgkött. www.hittarecept.se/s/älgkött.html/Ragnar Johansson
SvaraRadera