tisdag 4 april 2017

Bäverjakt med slagfälla?

Det har blivit alltmer i ropet att använda slagfälla för bäverjakt, detta tycker vi är intressant med tanke på den rikliga bäverpopulationen i Vitåälven.

Användandet kräver tillstånd från länsstyrelse. För att tillstånd ska kunna aktualiseras måste den enskilde jägaren genomföra en utbildningsinsats. Vi vill därför kolla av om det finns intresse att genomföra denna typ av studiecirkel i Vitå.

Maila oss eller använd kommentarsfältet nedan om du har intresse av att delta eller har frågor.

Bäverjägare i VJS

6 kommentarer:

  1. Hej bäverjägare! Här kommer några tips hur man tillverkar bäverfällor. (http://www.naturvardsverket.se/upload/stod-i-miljoarbetet/rattsinformation/beslut/fangstredskap/godkanda/l-008.pdf) (http://www.naturvardsverket.se/upload/stod-i-miljoarbetet/rattsinformation/beslut/fangstredskap/godkanda/s-025.pdf) (http://www.naturvardsverket.se/upload/stod-i-miljoarbetet/rattsinformation/beslut/fangstredskap/godkanda/s-054.pdf) (kopiera länk och öppna i ny sida)./Greger från Värmland

    SvaraRadera
  2. En mycket bra ide tycker jag. Att fånga bäver med tex en slagfälla är en mycket skonsam jakt som avlivar bävern omgående utan att den behöver lida. Med kulvapen händer det som oftast att bävern blir skadad och att den får lida i onödan och som oftast försvinner i djupet utan att man fått tag i bytet och avlivat den. Fällor är en svårare jakt som kräver sin man att man ska kunna lista ut de färdvägar den har så man sätter fällorna på rätt plats. Skonsammare för djuret och en betydligt svårare jakt än använda kulvapen. Lycka till mede fångsten./Råneå bäver jägare

    SvaraRadera
  3. Hur många kursdeltagare kommer ni att utbilda per kusrtillfälle/intreserad

    SvaraRadera
    Svar
    1. Önskemålet är 8-12 deltagare. Vi anpassar om det finns fler intresserade, vilket det verkar som.

      Admin

      Radera
  4. Fällfångst är rolig och underskattad jakt. Sen är det kul med en ny variant. Dessutom är det många som uppskattar att det inte är ett galet skjutande hela tiden.

    SvaraRadera
  5. Vi blir 3 från Råneå. Har skickat mail.

    SvaraRadera

Använd sunt förnuft och håll god ton när ni kommenterar. Anonyma kommentarer leder sällan till någon konstruktivt, en åsikt med ett namn är för alltid mer värt.